STG.  DIERENVOEDSELBANK HART VOOR HUISDIEREN LIMBURG
ALLE HUISDIEREN HEBBEN RECHT OP EEN GOED LEVEN

SUPPORT FOR UKRAINIAN ANIMALS / HULP VOOR OEKRAÏENSE (HUIS)DIEREN

Op 26 februari 2022 viel Rusland buurland Oekraïne binnen. Heel triest en zeker voor alle mensen die nu van hun eigen huis verdreven worden. Momenteel komen ook al vluchtelingen met huisdieren in Nederland aan, dus ook in Limburg.

Stichting Dierenvoedselbank Hart voor Huisdieren Limburg heeft in de eerste weken diverse hulpaanvragen ontvangen en uiteraard, net als bij de watersnoodramp in de zomer 2021, geholpen met een aantal transporten dierenvoedsel & dierbenodigdheden naar o.a, Oekraïne zelf en de  Pools/Oekraïense grens. Nu concentreren wij ons ook op de vluchtelingen met huisdieren in Limburg. Want zij hebben uiteraard alleen het hoognodige meegenomen voor zichzelf een meegebrachte huisdieren. Er zijn nog genoeg andere initiatieven die nog transporten naar het betroffen gebied sturen (en regelmatig doen wij, bij voldoende donaties, ook zelf weer een transport regelen. Maar hier is ook hulp hard nodig.  

Onze stichting coördineert het inzamelen van noodzakelijke, diergerelateerde, spullen. De hulpvragen zijn voornamelijk gericht op:

- Dierenvoedsel (voornamelijk voor honden en katten)

- Diermedicijnen en anti parasitaire middelen (tegen vlooien, teken, wormen etc.)

- Dierbenodigdheden (benches, drink- &etensbakjes, kattenbakken en vullingen (grit))

Gelieve geen dekens, kooien, kussens, speeltjes & knuffeltjes af te geven. Want de meeste vraag is voor dierenvoedsel & dierbenodigdheden. Wenst u liever een financiële donatie geven? Maak dan uw donatie over naar Stichting Dierenvoedselbank Hart voor Huisdieren Limburg, bankrekeningnummer NL25RABO0366077120 onder vermelding van "actie Oekraïne". U kunt ook eerst contact met ons opnemen. Met de financiële donaties betalen wij o.a. aanschaf van noodzakelijke dierbenodigdheden voor de vluchtelingen en betalen wij de transportkosten naar de Oekraïne.. 

INZAMELPUNTEN: Donaties konden worden afgegeven bij onze locaties in Brunssum & Kerkrade. Breng dus geen donaties naar de afgiftepunten voor normale donaties of andere uitgiftepunten van onze dierenvoedselbank. Wilt u iets brengen? Neem dan eerst even contact met ons op via 06-17117372 (ma-vr 10.00 tot 17.00 uur bereikbaar).

UITGIFTEPUNTEN: Afhalen kan bij een van onze uitgiftepunten in Brunssum, Kerkrade en/of Sittard. Bent u een vluchteling met huisdieren of vangt u Oekraïense huisdieren tijdelijk op? Dan kunt u een aanvraag indienen via het invullen van het aanvraagformulier (klik HIER) (er is een verkorte aanmeldprocedure van toepassing). 

LANDELIJK MELDPUNT: Voor informatie kunt u zich tot ons richten via 06-17117372 (ma-vr 10.00-17.00 uur), via een e-mail naar info@hvhlimburg.nl of via een bericht op onze Facebook pagina www.facebook.com/hvhlimburg. U vindt ook veel informatie over hulp aan huisdieren uit de Oekraïne via het landelijk meldpunt (onze stichting is daarbij aangesloten). Het landelijk meldpunt kunt bereiken via 088-8113333 (ma-vr 09.00-17.00 uur), via een e-mail naar info@hulpvoordierenuitoekraine.nl of via de website www.hulpvoordierenuitoekraine.nl


 
E-mailen
Bellen