STG.  DIERENVOEDSELBANK HART VOOR HUISDIEREN LIMBURG
ALLE HUISDIEREN HEBBEN RECHT OP EEN GOED LEVEN

LEEFGELDNORM

Hier vindt u een overzicht van de leefgeldnormen welke wij hanteren bij elke aanvraag voor een noodhulppakket Hiermee willen wij er zeker van zijn dat de pakketten terechtkomen bij mensen die het echt nodig hebben.

Wij baseren onze leefgeldnormen op die van de reguliere voedselbanken. Daar deze helaas geen rekening houden met aanwezige huisdieren (uitgezonderd geregistreerde blindengeleide- en hulphonden) verhogen wij hun norm met de (landelijk gebruikte) kosten voor grote huisdieren (honden en katten).

U hoeft deze berekening niet te doen als u reeds gebruik maakt van een Voedselbank of onder bewindvoering staat !!

Onder leefgeld wordt verstaan hetgeen dat overblijft na aftrek van alle vaste lasten. Dus tel alle inkomsten bij elkaar op (incl. eventuele alimentatie, huurtoeslag, zorgtoeslag, kind gebonden budget, kostgelden, belastingteruggave en/of andere inkomsten) en trek alle vaste lasten daar vanaf (huur/hypotheek, energiekosten (gas/water/licht), gemeentelijke belastingen, bijdrage WML, alle verzekeringen, kosten voor telefoon/internet/tv, vaste vervoerskosten (wegenbelasting/ov kaart) en aflossing schulden). De uitkomst is uw leefgeld.. U kunt ook de bijlage onderaan op deze pagina afdrukken en invullen om het leefgeld te berekenen.

Leefgeldnorm 2023 per maand (geldig vanaf 01.10.2022)

1 persoonshuishouden € 300,00          2 persoonshuishouden € 410,00

3 persoonshuishouden € 520,00          4 persoonshuishouden € 630,00

5 persoonshuishouden € 740,00          6 persoonshuishouden € 850,00   etc.

Tel daarbij op:

Per kleine hond € 5,00 / per middelgrote hond € 10,00 / per grote hond € 15,00

Per kat € 2,50

De uitkomst is onze leefgeldnorm voor toekenning van een dierenvoedselpakket. Heeft u twijfels over uw berekening? Neem dan contact met ons op via intake@hvhlimburg.nl.

Klik HIER om naar het aanvraagformulier te gaan.

 
E-mailen
Bellen